Provehicle 1-2

Utlandspraktik genom EU-stöd

Anmäl dina elever till en tre veckors fordonsinriktad utlandspraktik med EU-stöd. Amledo & Co kan i samarbete med Motorbranschens yrkesnämnd (MYN) erbjuda elever på fordons- och transportprogram inom karosseri, lackering, personbilsteknik, maskin- och lastbilsteknik en fantastisk möjlighet att göra sin praktik i ett annat land i Europa då EU:s mobilitetsprogram Leonardo Da Vinci har beviljat oss stöd. Sedan 2011 har 127 elever från fordons- och transportprogram utfört praktik i ett annat EU-land arrangerade av oss.

Genom praktik- och utbytesprojekt får unga människor internationell arbetslivserfarenhet och kunskaper inom sitt yrkesområde, som på sikt kan underlätta möjligheterna att få jobb. Vi tror även att utlandspraktiken bidrar till att öka attraktionskraften för yrkesutbildningen.

– Ta chansen och åk! Det är så himla lärorikt, både yrkesmässigt och för språket. Det var en riktigt spännande resa och väldigt lärorik.

Skriver Daniel Andersson, fordonselev från Mimershus i Kungälv.

Projekten genomfördes med ekonomiskt stöd från Europeiska kommissionen. För uppgifterna i denna publikation ansvarar endast upphovsmannen. Europeiska kommissionen tar inget ansvar för hur dessa uppgifter kan komma att användas.