Nyheter
  • Håll kontakten
  • Om oss
    Vi på Amledo & Co är specialiserade på projekt­ansökningar, rapporter, utvärdering, marknadsföring och kommunikation med fokus på eu-bidrag och offentlig finansiering.

Allt fler vill gå fordons- och transportprogrammet

Antalet elever som antagits till fordons- och transportprogrammet har ökat med sju procent läsåret 2020/2021. Det visar färsk statistik från Skolverket. Det är en stadig trend under fyra år i rad ökar antalet elever som sökt och blivit antagna till fordons- och transportprogrammet.

Sedan 2011 har 450 elever och yrkeslärare från fordons- och transportprogram utfört praktik i ett annat EU-land arrangerade av Amledo & Co i samarbete med Transportföretagen och skolor med stöd av Erasmus+.

Genom praktik- och utbytesprojekt har fordonslärare och elever förvärvat europeisk arbetslivserfarenhet och kunskaper inom sitt yrkesområde som också har ökat attraktionskraften för fordonsprogrammet. Dessutom har fordonselever högst etableringsgrad på svensk arbetsmarknaden

– Tusen tack Patrick och återigen allt du gör för skolor och elever! Kanonjobb verkligen!!, Max Michael, fordonsteknisklärare, Uppsala Yrkesgymnasium.