Provehicle 5

Anmäl dina elever till en två veckors fordonsinriktad utlandspraktik med EU-stöd. Amledo & Co kan i samarbete med Transportföretagen erbjuda elever och yrkeslärare på våra partnerskolor med inriktning fordons- och transportprogram inom karosseri, lackering, personbilsteknik, maskin- och lastbilsteknik en fantastisk möjlighet att göra praktik eller erfarenhetsutbyte i ett annat land i Europa då EU:s mobilitetsprogram Erasmus+ har beviljat oss stöd för 55 elever och 45 yrkeslärare. Sedan 2011 har 400 elever och yrkeslärare från fordons- och transportprogram utfört praktik i ett annat EU-land arrangerade av oss.

Genom praktik- och utbytesprojekt får människor europeisk arbetslivserfarenhet och kunskaper inom sitt yrkesområde. Utlandspraktiken bidrar också till att öka attraktionskraften för fordonsprogrammet.

– Ta chansen och åk! Det är så himla lärorikt, både yrkesmässigt och för språket. Det var en riktigt spännande resa och väldigt lärorik.

Projektet pågår tre år (ht 2019-vt 2022), vilket innebär att det är möjligt att skicka ut deltagare i flera omgångar.

Projekt har 24 partnerskolor med fordonsutbildning.

Anmäl ditt intresse för att skicka dina elever på utlandspraktik, så berättar vi mera. Mejla gärna till patrick.arlemalm@amledo.com

Projektet genomförs med ekonomiskt stöd från Europeiska kommissionen. För uppgifterna i denna publikation ansvarar endast upphovsmannen. Europeiska kommissionen tar inget ansvar för hur dessa uppgifter kan komma att användas.