Nyheter
  • Håll kontakten
  • Om oss
    Vi på Amledo & Co är specialiserade på projekt­ansökningar, rapporter, utvärdering, marknadsföring och kommunikation med fokus på eu-bidrag och offentlig finansiering.

Mer utlandspraktik för fordonselever

Amledo & Co har i samverkan med Motorbranschens Yrkesnämnd (MYN) återigen fått beviljat EU-stöd för 46 yrkeselever på landets på fordons- och transportprogrammet att göra utlandspraktik i England, Tyskland och Danmark från och med i september 2013 till och med maj 2015. Utöver det har vi även beviljats stöd för 60 yrkeslärare för att utbyta erfarenheter om yrkesutbildning och arbetsplatslärande.  Internationell arbetslivserfarenhet ger omvärldskunskaper inom yrkesområde och kan underlätta möjligheterna att få jobb.

– Ta chansen och åk! Det är så himla lärorikt, både yrkesmässigt och för språket. Det var en riktigt spännande resa och väldigt lärorik.

Skriver Daniel Andersson, en fordonselev från Mimershus i Kungälv på praktik i Landau, Tyskland i sin utvärdering.

Tyskland är en av världens största industrinationer som både är och spås fortsätta att vara Europas ekonomiska motor. En praktik där erbjuder en fantastisk möjlighet att lära känna landet.

Du är också välkommen att själv föreslå ett europeiskt praktikföretag.

Vi har sedan 2011 arrangerat utlandspraktik för 78 yrkeselever och utbyten i EU för 73 yrkeslärare på fordons- och transportprogrammet. Kostnader för elevernas och lärarnas resa, boende och uppehälle ersättas av EU:s yrkesutbildningsprogram Leonardo da Vinci.

Vill du veta mer ring gärna 08-580 813 09 eller mejla Patrick Ärlemalm så berättar han mer.