Nyheter
  • Håll kontakten
  • Om oss
    Vi på Amledo & Co är specialiserade på projekt­ansökningar, rapporter, utvärdering, marknadsföring och kommunikation med fokus på eu-bidrag och offentlig finansiering.

Våra populära praktikstäder

Gera, Tyskland

Gera är en stad i den tyska delstaten Thüringens östligaste del. I Gera bor det runt 98 000 invånare. Gera ligger ca 26 mil söder om Berlin. Det tar ca 3 timmar med tåg från Berlin centralstation till Gera. Staden ligger vid floden Weisse Elster. Här finns vänliga människor i en gemytlig atmosfär med mysig småstadskänsla.

Praktiksamordnare: Handwerkskammer für Ostthüringen

Hantverkskammaren företräder 9 700 hantverkare och småföretagares intressen. De är ansvariga för yrkesutbildning i området. Vi har ett framgångsrikt samarbete. Tillsammans med dem har svenska elever från yrkesutbildningar kunnat genomföra praktik där sedan 2007.

Kaiserslautern, Tyskland

Kaiserslautern är en stad i den tyska delstaten Rheinland-Pfalz. Staden ligger vid utkanten av Pfalz skogen som på tyska heter Pfälzerwald. Staden har ungefär 100 000 invånare samt omkring 38 000 amerikanska soldater med familjemedlemmar. Staden är känd för sitt fotbollslag FC Kaiserslautern och för den amerikanska militärbasen Ramstein Air Base. Kaiserslautern ligger 117 km från Frankfurt am Main. Det tar ca 2 timmar med tåg från flygplatsen Frankfurt am Main till Kaiserslautern.

Praktiksamordnare: Handwerkskammer der Pfalz

Hantverkskammaren företräder 18 000 hantverkare och småföretag i regionen der Pfalz. Hantverkskammaren är ansvarig för yrkesutbildning i området. De har framgångsrikt arrangerat praktik och utbyten för både svenska yrkeslärare och elever i samarbete med oss sedan 2010.

Odense, Danmark

Odense är Danmarks tredje största stad och den största staden på Fyn. Det är en av Danmarks äldsta städer, och firade tusenårsjubileum 1988. I Odense bor det runt 167 615 invånare. Odense är dock främst känt för att Hans Christian Andersen, som bland annat skrev Den fula ankungen, Prinsessan på ärten och Lilla sjöjungfrun, föddes där 1805. Odense ligger 160 km från Köpenhamn. Det tar ca 2 timmar med tåg från Köpenhamn till Odense.

Praktiksamordnare: Dansk Erhvervsskole Odense-Vejle

Skolan erbjuder 45 olika utbildningar i både Odense och Vejle. SDE College är en av de största danska yrkesskolorna. De har cirka 5700 studenter per år och en personalstyrka på 900 anställda. Skolan har erfarenhet av att arrangera praktikplatser för svenska elever i samarbete med Amledo & Co sedan 2012.

Silkeborg, Danmark

Silkeborg är en stad på Jylland i Danmark, vid ån Gudenå och sjön Silkeborg Langsø, omkring fyra mil väster om Århus. Silkeborg har Danmarks största skogsområde. Området är känt för sin vackra natur. Du hittar konst, kulturella aktiviteter och shopping längs de små gågatorna i staden. Silkeborg ligger 300 km från Köpenhamn och det tar ca 3,5 timmar med tåg från Köpenhamn till Silkeborg.

Praktiksamordnare: Teknisk Skole Silkeborg

Skolan har ca 1400 studenter och har ca 220 anställda. Skolan inriktar sig på fyra branschområden, fordon, hotell och restaurang, hantverk och design samt tekniskt gymnasium. Skolan har ett flerårigt samarbete med Haraldsbogymnasiet i Falun. Många elever från Haraldsbogymnasiet har genom åren gjort sina svendebrev där.

Glasgow, Storbritannien

Glasgow är Skottlands största stad och Storbritanniens tredje största. Skottland är en självstyrande del inom Storbritannien. Skottland upptar den norra tredjedelen av ön Storbritannien. Glasgow har runt 598 830 invånare. Från Skottland kommer bland annat golf och maträtten Haggis. Glasgow ligger 63 km från flygplatsen i Edinburgh och det tar ca 1,5 timme med flygbuss från Edinburgh till Glasgow.

Praktiksamordnare: Anniesland College

Skolan är en statligt finansierad skola som ligger i West End i Glasgow, 5 km från stadens centrum.  Skolan har över 8000 studenter på hel- och deltid. De har bland annat yrkesutbildningar med fordon- och hantverksinriktning. Samarbetet är ett resultat utav ett förberedande besök i november 2012.

Bridgwater, Storbritannien

Bridgwater ligger i hjärtat av det engelska distriktet Somerset.  Bridgwater har runt 33 698 invånare. Bridgwater är en livlig stad med en rik historia och är känd för sin karneval då man firar den engelska traditionen Guy Fawkes i november varje år. Den Engelska osten Cheddar sägs komma från distriktet Somerset. Bridgwater ligger 227 km från flygplatsen i London och det tar ca 4,5 timmar med flygbuss från London till Bridgwater.

Praktiksamordnare: Bridgwater College

Skolan har ett utmärkt rykte både regionalt och nationellt som en mycket framgångsrik leverantör av utbildning. Bridgwater College har mer än 15 000 hel- och deltid studenter och 1 000 anställda. De har tidigare organiserat en veckas studiebesöksprogram för svenska yrkeslärare. De har även åtagit sig att ordna praktik för svenska yrkeselever på fordonsprogrammet.

Tampere, Finland

Tampere är den tredje största staden i Finland och har ca 215 000 invånare. Det finns runt 200 sjöar och dammar runt Tampere och det finns många naturreservat i omnejden, Pyynikki och Viikinsaari är de mest kända av dem. Staden grundades av den svenska kungen Gustav III år 1779. På svenska kallas staden för Tammerfors. Tampere ligger 173 km från flygplatsen i Helsingfors och det tar ca 2 timmar med flygbuss från Helsingfors till Tampere.

Praktiksamordnare: Takk

Tampere vuxenutbildnings center är ledande inom vuxenutbildning i Finland. Med över 15 000 vuxenstuderande varje år. Takk erbjuder arbetsmarknadsutbildning, frivilliga studier eller lärlingsutbildning. Takk har erbjudit vuxenutbildning i över 50 år. Amledo & Co har samarbetat med Takk sedan 2011 och kan börja erbjuda praktikplatser i Tampere från och med vårterminen 2013.