Projekt
  • Håll kontakten
  • Om oss
    Vi på Amledo & Co är specialiserade på projekt­ansökningar, rapporter, utvärdering, marknadsföring och kommunikation med fokus på eu-bidrag och offentlig finansiering.

Digital undervisning i yrkesutbildning för e-fordon

Det är angeläget att utrusta utbildning inom fordonssektorns system till online- och distansutbildningsplattformar. Detta inkluderar att stödja lärare för att utveckla digital kompetens och skydda den inkluderande karaktären av lärandemöjligheter. För närvarande finns det ett stort tekniskt skifte som fordonsbranschen upplever med en kombination av eldrivna fordon och hybridfordon där behovet av kompetens snabbt kommer att påverkas av ökad efterfrågan inom dessa nya teknikområden. En relevant behovsanalys baserad på svårigheten för yrkesutbildning inom områden relaterade till fordon för att hålla jämna steg med effektiv utbildning av lärare i en snabbt utvecklande och högteknisk gren. Specifikt kommer den praktiska proceduren för högspänning på e-fordon att hanteras eftersom det här är ett nytt område för många yrkesutbildade lärare i fordonsområdet.

Delat digitalt innehåll kommer att underlätta för yrkesutbildningsinstitutioner att erbjuda en relevant utbildning, även online. Den föreslagna lösningen för att utbilda lärare i att utveckla digitala videoklipp och göra materialet tillgängligt för andra yrkesutbildare är ett konkret sätt att göra det. Verksamheten stöder också arbetsbaserat lärande. Digital distribution förutses som den vända klassrummetoden med inspelade föreläsningar och efterföljande aktiva elevinriktade workshops i klassrummet / workshopen kommer att äga rum.

Det finns en tydlig uppfattning som gynnar målgruppen. Till exempel manuset för att producera videoklipp som fokuserar på den praktiska proceduren för högspänning på e-fordon. Ett mervärde är att den digitala inlärningsenheten kommer att produceras som ett videoklipp baserat på det praktiska innehållet i den aktuella läroplanen. Ett annat exempel på detta är steg-för-steg-proceduren för hur du inaktiverar FEV (Full Electric Vehicle) och HEV (Hybrid Electric Vehicle).

Partners

Amledo & Co, Patrick Ärlemalm, coordinator

Uppsala Yrkesgymnasium, Max Micheal, vehicle engineering teacher

Erikslundsgymnasiet, Pär Winter, vehicle engineering teacher

Center for Erhvervsrettede uddannelser Lolland-Falster, Claus Brandt Kristensen, didactics expert

Handwerkskammer für Ostthüringen, Andreas Jörk, Mobility coach

SBBS Technik Gera, Ingolf Zupfer, e-vehicle engineering teacher

With support of Erasmus+ 2020-1-SE01-KA226-VET-092422