Nyheter
  • Håll kontakten
  • Om oss
    Vi på Amledo & Co är specialiserade på projekt­ansökningar, rapporter, utvärdering, marknadsföring och kommunikation med fokus på eu-bidrag och offentlig finansiering.

Arbetsmiljö och säkerhet under APL

Tillsammans med Amledo & Co ska tyska och skottska yrkesutbildare arbeta fram material som kan användas av handledare, lärare och elever inför/under en APL-period (arbetsplatsförlagt lärande).

Arbetsmiljö och säkerhet var i centrum för möte i Tyskland den 8-9 februari för att öka kvaliteten på gymnasieutbildningen. Vi tror nämligen på att kvalitet lockar fler elever till gymnasieskolan. Och allt detta ska ses mot bakgrund av det stora rekryteringsbehovet i motorbranschen, säger Patrick Ärlemalm, branschutvecklare på Amledo & Co.

Matrialet som ska göras tillgängligt som ett enkelt kursmaterial on-line och kan användas som ett diskussionsunderlag och utgångspunkt för att tydliggöra de så viktiga aspekterna och reglerna kring arbetsmiljö och säkerhet, säger Andreas Jörk, mobilitets coach på Hantverkskammaren i Gera.

– Det är tänkt att vara ett stöd för handledarna ute på företagen. Vi vill att handledare och elev utifrån underlagen ska ha en utgångspunkt att diskutera den så viktiga arbetsmiljön, avslutar Susan McSeveney, Depute Head of Construction and Automotive Engineering, West Lothian College och får medhåll.

Projektet är en samverkan mellan Amledo & Co, HWK Gera i Tyskland och West Lothian College i Skottland och pågår mellan 2015-2018. Projektnamn:Work-based learning in the vehicle industry. Projektnummer: 2015-1-SE01-KA202-012241 med stöd av Ersamus+.