Nyheter
  • Håll kontakten
  • Om oss
    Vi på Amledo & Co är specialiserade på projekt­ansökningar, rapporter, utvärdering, marknadsföring och kommunikation med fokus på eu-bidrag och offentlig finansiering.

Gratis studieresa till Gera i Tyskland

Följ med till Gera i Thüringen.  Du får besöka yrkesutbildningscentret i Gera, andra utbildningsanordnare och företag i region för att utbyta erfarenheter. Det blir också guidad tur på BMW i Leipzig.  På plats träffar du Andreas Jörk, mobilitets coach på Handwerkskammer für Ostthüringen. Andreas och hans kollega Anika Fritze har arrangerat praktikplatser för svenska yrkeselever under flera år. Det är med andra ord ett utmärkt tillfälle att lära känna dem inför dina elevers eventuella praktik på företag i regionen.

Syftet med resan är att genom erfarenhetsutbyte bekanta sig med det tyska yrkesutbildningssystemet och underlätta ditt arbete med att uppmuntra elever till att göra en del av sin arbetsplatspraktik utomlands och få idéer om hur du kan utveckla ditt arbete inom detta område.  Du får genom erfarenhetsutbytet möjlighet att få värdefull kunskap om yrkesutbildningen i en av världens största industrinationer.

Gera är en stad i den tyska delstaten Thüringens som har ca 98 000 invånare. Gera ligger 26 mil söder om Berlin och det tar ca 3 timmar med tåg från Berlin. Staden ligger vid floden Weisse Elster. Här finns vänliga människor i en gemytlig atmosfär med småstadskänsla.

Datum: Avresa den 19 januari 2014 och hemresa den 25 januari 2014

Ett fullständigt program hittar du här.

Är du yrkeslärare på fordons- och transportprogram inom person- och lastbilsteknik, maskinteknik, karosseri och lackering. Alla är välkomna med en intresseanmälan även om du har varit med på en resa före juni 2013, men inte om du deltagit på resan till Potsdam i december 2013.

Anmäl dig gärna nu, men senast fredag 13 december 2013. Resan utgår från Arlanda (eventuellt om befogat även Landvetter och Kastrup).  Antalet platser är begränsat. Har du frågor, ring 08-580 813 09 eller mejla patrick.arlemalm@amledo.com.

Erfarenhetsutbytet är ett samarbete mellan MYN, Amledo & Co och Handwerkskammer für Ostthüringen.  Resan är finansierad av EU:s mobilitetsprogram Leonardo Da Vinci och kostnader täcks inom ramen för dess budget. Amledo & Co är reseledare och din tyska värd är Handwerkskammer für Ostthüringen.