Nyheter
  • Håll kontakten
  • Om oss
    Vi på Amledo & Co är specialiserade på projekt­ansökningar, rapporter, utvärdering, marknadsföring och kommunikation med fokus på eu-bidrag och offentlig finansiering.

Gratis studieresa till Österrike

Följ med till Villach i Österrike den 10-16 Mars 2013. Där får du besöka den Österrikiska yrkesskolan Fachberufsschule Villach och företag i trä- och möbelbranschen som finns i regionen. På plats träffar du Walter Werner, ansvarig för hantverksprogrammet och hans kollegor. Yrkesskola Villach har 900 eleverna och 32 anställda.

Villach ligger i hjärtat av det österrikiska distriktet Kärnten. På kvällarna har du möjlighet till spännande upplevelser i staden Villach som är känd för sin rika historia, kulturutbud och termalbad. Det finns naturliga termalbad i Villach så badkläder kan var roligt att packa. Nära Termalbadet Warmbad Villach ligger “Römerweg” det är en gammal romerskväg. Det var en av de viktigaste av de romerska vägar som ledde från Italien till östra Alperna. Man tror att de naturligt varma källorna användes redan på romartiden. Här kan du läsa mer om Villach historia. Villach ligger längs floden Drau som är en av Donaus bifloder från norr.  Floden rinner igenom Italien, Österrike, Kroatien, Slovenien och Ungern och är 749 km.

Syftet med studieresan är att med exempel från Österrike ge dig kunskap om hur man där arbetar med arbetsplatsförlagt lärande och stimulera till diskussion och idéer om hur du kan utveckla ditt arbete inom detta område.  Du får genom erfarenhetsutbytet möjlighet att dela erfarenheter med österrikiska yrkeslärare.

Ett fullständigt program hittar du här.

Är du yrkeslärare och/eller arbetar med framtidsfrågor för att utveckla lärandet på Industri- eller Hantverksprogrammet med inriktning på trä och inte deltagit på utbytesresan till Valencia, Spanien i januari 2012 har du möjlighet att delta.

Amledo & Co är reseledare och Fachberufsschule Villach din lokala värd.

 Anmäl dig gärna nu, men senast måndagen den 18 februari 2013.

Antalet platser är begränsat. Har du frågor, ring 08-580 813 09 eller mejla patrick.arlemalm@amledo.com.

Studieresan är ett samarbete mellan TMF, Amledo & Co och Fachberufsschule Villach. Resan är finansierad av EU:s mobilitetsprogram inom Leonardo Da Vinci och kostnader täcks inom ramen för dess budget.