Nyheter
  • Håll kontakten
  • Om oss
    Vi på Amledo & Co är specialiserade på projekt­ansökningar, rapporter, utvärdering, marknadsföring och kommunikation med fokus på eu-bidrag och offentlig finansiering.

Kickoff för Erasmus+ fordonsteam!

Transportföretagen och Amledo & Co samlade representanter från partnerskolor och besökare från Tyskland på ett uppstartsmöte för ett internationellt samarbete inom fordonsteknisk utbildning. Uppstartsmötet på Jälla fordonsgymnasium i Uppsala var inledningen av projektet Provehicle 5, som under två år kommer att erbjuda elever och lärare studiebesök och praktik i Europa. Genom praktik- och utbytesprojekt får deltagarna internationell arbetslivserfarenhet och kunskaper inom sitt yrkesområde.

Internationella utbyten för utveckling kunskap kontakter och utbildning är mera viktigt i dag än någonsin för transportnäringen eftersom så mycket sker inom teknikutveckling. Utbildningarnas kvalitet är avgörande för att både attrahera fler elever, men även för bästa matchning med företagens behov. Det är viktigt att kontinuerligt kunna erbjuda lärarna fortbildning och kompetensutveckling, något som Erasmus-projektet bidrar till. Men det handlar även om elevernas utbildning som ju avgörs av kvaliteten. En utbildningskvalitet på rätt nivå är avgörande för att Sverige inte ska halka efter i teknikutvecklingen. Sverige ligger i framkant med teknikutvecklingen inom transportnäringen, men vi har mycket att lära av andra länder. Transporterna kan inte ses som ett nationellt fenomen utan tvärtom. Dessutom har vi flera exempel på ungdomar i karriären som tagit anställningar utomlands – något inte alla branscher kan erbjuda. Projekt har stöd av Erasmus+.