Nyheter
  • Håll kontakten
  • Om oss
    Vi på Amledo & Co är specialiserade på projekt­ansökningar, rapporter, utvärdering, marknadsföring och kommunikation med fokus på eu-bidrag och offentlig finansiering.

Nya EU pengar för utlandspraktik för elever och lärare

Transportföretagen kommer att göra en ny ansökan om EU-medel för resor, uppehälle och boende under elevpraktik eller lärarutbyte inom EU genom Erasmus+ programmet. Detta projekt hölls tidigare av Bilproffs och förra perioden var det 32 skolor som var med i ansökan. Läs mer om projektet här: transportforetagen.se/Erasmus/

Din skola har nu chansen att delta i ansökan som partner och därmed få en möjlighet att skicka elever och lärare på praktik och utbyten inom EU. Din skolchef måste senast den 29 januari 2019 ha skrivit ett kontrakt (Mandate) om partnerskap med Amledo & Co, samt fyllt i detta formulär (följ länk) med information om skolan. Formuläret ska kunna öppnas i Google doc.

Motivation, ansvarsförmåga och internationalisering är viktiga kvaliteter för deltagande skolor. Ansökan avser gymnasieskolans fordonstekniska utbildningar inom FT-programmet. Antalet partnerskolor är begränsat.

Registrera din skola nu!

Är din skola intresserad av att delta? Första steget, för att bli partner med oss, är att din skola har en kod, Participant Identification Code, kallad PIC. Universitets- och högskolerådet guidar dig steg-för-steg hur du skaffar koden genom att du använder PIC-länken ovan.

Ansökan görs i samarbete med Amledo & Co. När ansöka skickas in ska alla i partnerskapet (konsortium) vara registrerade. PIC-koden skickas till Patrick Ärlemalm, patrick.arlemalm@amledo.com, Amledo & Co, så snabbt som möjligt, dock senast den 18 januari 2019.

Har du frågor kan du kontakta Patrick Ärlemalm, Amledo & Co, tel: 070-6427299

Mer information om programmet Erasmus+ hittar du också på Universitets- och högskolerådets hemsida.

Välkommen att delta i partnerskapet!