Nyheter
  • Håll kontakten
  • Om oss
    Vi på Amledo & Co är specialiserade på projekt­ansökningar, rapporter, utvärdering, marknadsföring och kommunikation med fokus på eu-bidrag och offentlig finansiering.

Gratis utlandsutbyte för fordonslärare

Ta chansen att jobbskugga kollegor i ett annat land. Det ger dig internationell erfarenhet och lär dig hur man arbetar med yrkesutbildning i andra länder.  Ett utbyte som ger dig idéer om hur du kan utveckla ditt arbete som fordonslärare och stimulerar till diskussion.  Är du yrkeslärare på fordons- och transportprogram inom person- och lastbilsteknik, maskinteknik, karosseri och lackering på en partnerskola har du möjlighet att genomföra ett två dagars utbyte.  Erfarenhetsutbytet är ett samarbete mellan Bilproffs och Amledo & Co och partners i Tyskland, Holland, Skottland och Danmark. Utbytet är finansierat av EU:s mobilitetsprogram Erasmus + och kostnader täcks inom ramen för dess budget.

Period: Hösten 2016

Anmäl dig gärna nu. Endast ett fåtal platser kvar. Engagemang och intresse för internationalisering är prioriterat.  Du är välkommen och fråga efter en intresseanmälan. Mejla patrick.arlemalm@amledo.com eller ring 08-580 813 09.

Jobbskuggning Aventus Apeldoorn i Holland

Jag var med på både teoretiska och praktiska lektioner samt besök på elevernas praktikplatser. Jobbskuggning kan liknas vid ett fördjupat studiebesök där man får väldigt bra kontakt med både personal och elever. Språket var inget hinder kommunikationen var mest på engelska men jag kände att jag hängde med även på de holländska teorilektionerna. Ett mycket bra besök som gav mycket tankar, tips och förståelse för hur fordonsutbildning kan bedrivas. Per-Ola Persson, Fordonsprogrammet, Jacobsskolan, Hässleholm

 

Jobbskuggning Hantverkskammaren Kaiserslautern i Tyskland

Vi fick ta del av en av deras metoder för undervisningsplanering.  Det tog tre år för läraren att skapa allt material, teoretiskt och praktiskt samt prov som eleven ska göra under den veckan. Det finns även ett detaljerat schema för veckan för att underlätta planering och genomförande av undervisningen.  Vi fick med oss ett exemplar som inspirationsmaterial och vi ska skapa en sådan plan på vår inriktning redan till nästa läsårKeijo Sipinen, Lastbil och mobila maskiner, Nyköping