Nyheter
  • Håll kontakten
  • Om oss
    Vi på Amledo & Co är specialiserade på projekt­ansökningar, rapporter, utvärdering, marknadsföring och kommunikation med fokus på eu-bidrag och offentlig finansiering.

Gratis studieresa till Gera i Tyskland

Följ med till Gera, som är en stad i Thüringen med 98 000 invånare 26 mil söder om Berlin. På plats får du besöka deras yrkesutbildningscentras och fordonsföretag för att utbyta erfarenheter. Du träffar också Andreas Jörk, som har arrangerat praktikplatser för svenska fordonselever under flera år. Du får bekanta sig med det tyska yrkesutbildningssystemet vilket underlättar ditt arbete med att uppmuntra elever till att göra APL i regionen och värdefull kunskap om yrkesutbildningen i en av världens största fordonsnationer. På kvällarna har du möjlighet att själv uppleva det lokala kulturutbudet i en gemytlig atmosfär med småstadskänsla.

Program:

Tisdag 9 feb. 2016 Avresa

Onsdag 10 feb. 2016 08.00-17.00:

Utbyte av erfarenheter: Introduktion till Hantverkskammarens utbildning för motorfordon (VTC), rundvandring, presentation av medföljande svenska skolor, lunch, besök på Technology Vocational Training School i Gera med fokus på fordonssektionen.

Ca 18.00 Sightseeing och gemensam middag.

Torsdag 11 feb. 2016 08.00-17.00:

Arbetsplatsbesök på fordonsverkstäder, lunch, presentation av arbetsplatslärande i Tyskland, diskussion om lärar- och elevutbyte.

Ca 18.00 middag.

Fredag 12 feb. 2016 Hemresa

Är du yrkeslärare inom fordonsprogrammets inriktningar; karosseri, lackering, personbilsteknik, maskin- och lastbilsteknik är du välkommen med en intresseanmälan, även om du deltagit tidigare. Erbjudandet gäller endast partnerskolor i Bilproffs projektet Provehicel 3.

Anmäl dig gärna nu, men senast den 15 december 2015. Antalet platser är begränsat. Har du frågor, ring 08-580 813 09 eller mejla intresseanmälan till patrick.arlemalm@amledo.com.

Erfarenhetsutbytet är ett samarbete mellan MYN, Amledo & Co och Hantverkskammaren i Gera.  Resan är finansierad av EU:s mobilitetsprogram Erasmus+ och kostnader täcks inom ramen för dess budget.