Nyheter
  • Håll kontakten
  • Om oss
    Vi på Amledo & Co är specialiserade på projekt­ansökningar, rapporter, utvärdering, marknadsföring och kommunikation med fokus på eu-bidrag och offentlig finansiering.

MYN, LYN och Amledo & Co erbjuder fordonslärare studieresa till Tyskland

Inom ramen för Motorbranschens Yrkesnämnders Erasmus+-projekt erbjuder vi yrkeslärare på våra partnerskolor att följa med på studieresa till Oldenburg, Tyskland, den 25–28 september 2018. Där besöker vi stadens yrkesutbildningscentra och fordonsföretag för att utbyta erfarenheter.

Följ med till Oldenburg, som är en stad i delstaten Niedersachsen i nordväst Tyskland, belägen väster om Bremen. Oldenburg har 160 000 invånare och är Niedersachsens fjärde största stad. Det är en industri-, fordons- och utbildningsstad med historiska sevärdheter.

Resan syftar till att skapa en internationell överblick som inspirerar till jämförelser av inlärningsmetoder, utbud av ändamålsenliga maskiner, utrustning och lokaler samt system för kvalitetssäkringen av arbetsplatsförlagt lärande. På plats får du besöka yrkesutbildningscentras och fordonsföretag för att utbyta erfarenheter.

På kvällarna har du möjlighet att själv uppleva det lokala kulturutbudet i trevliga omgivningar. Länk till information på Wikipedia om Oldenburg.

Resan erhåller stöd av EU:s mobilitetsprogram Erasmus+ och kostnader täcks inom ramen för dess budget.

Program
Tisdag 25 september 2018
Avresa

Onsdag 26 september 2018
kl. 08.00-17.00

Studiebesök och erfarenhetsutbyte med yrkesskolan BBS Ammerland. Introduktion till utbildning för motorfordon, rundvandring, besök och jobbskuggning i fordonsklass, presentation av medföljande svenska skolor, diskussion och jämförelser. Observationer av utbud av ändamålsenliga maskiner, utrustning och lokaler.

Lunch

Arbetsplatsbesök på fordonsverkstäder. Observationer av utbud av maskiner, utrustning, lokaler och jämförelser av metoder för arbetsplatslärande och kvalitetssäkring.

Ca 18.30 middag

Torsdag 27 september
kl. 08.00-17.00

Anläggningsbesök hos Mercedes Benz i Bremen. Du får uppleva hur man på plats använder den senaste tekniken för fordonsproduktion och hur man kan tillmötesgå kundernas individuella önskemål i produktion av Roadster SL och SLC, E-Class cabriolet och coupé, C-Class-modellerna samt GLC terrängfordon.

Lunch

Besök på Hantverkskammaren Oldenburgs utbildningscenter (Vocational Training Center of the Chamber of Skilled Crafts Oldenburg) och observation av utrustning och de inlärningsmetoder för fordonsutbildning som används där.

Ca 18.30 gemensam middag

Fredag 28 september 2018
Hemresa

Intresseanmälan
Är du yrkeslärare inom fordonsprogrammets inriktningar; karosseri, lackering, personbilsteknik, maskin- och lastbilsteknik är du välkommen med en intresseanmälan. Erbjudandet gäller endast partnerskolor i Motorbranschens yrkesnämnders (MYN och LYN) projekt Provehicel 4.

Anmäl dig gärna nu, men senast den 1 september 2018, per mejl till patrick.arlemalm@amledo.com och ange namn, skola, FT inriktning, adress, tel., mejl. Antalet platser är begränsat. Har du frågor, ring Patrick Ärlemalm 08-580 813 09 eller mejla. Antalet platser är begränsat.

Erfarenhetsutbytet är ett samarbete mellan MYN, LYN, Amledo & Co och Hantverkskammaren i Oldenburg. Resan erhåller stöd av EU:s mobilitetsprogram Erasmus+ och kostnader täcks inom ramen för dess budget.

Välkommen in med intresseanmälan!