Nyheter
  • Håll kontakten
  • Om oss
    Vi på Amledo & Co är specialiserade på projekt­ansökningar, rapporter, utvärdering, marknadsföring och kommunikation med fokus på eu-bidrag och offentlig finansiering.

Socialfonden lyser ut 4,3 miljarder kronor

Under 2012-2013 utlyser Socialfonden ut 4,3 miljarder kronor. Det skapar stora förutsättningar för kommuner, organisationer och företag, som vill utveckla arbetslivet. Samtidigt som det ger möjligheter för kompetenslyft i och utanför arbetsplatserna. ESF-rådet pekar på att programperioden kommer att präglas av, fler strategiska genomförandeprojekt inom programområde 2, ett ökat fokus på transnationellt samarbete och större tonvikt vid spridning och påverkan. Amledo & Co har på uppdrag av organisationer och företag utvecklat och skrivit fyra godkända ansökningar till Socialfonden. I år har vi i samarbete med Samhall, Karlstad kommun och Göteborgs stad lämnat in två ansökningar till Socialfonden med anledning av att regeringen har tillfört en miljard kronor i extra lönebidragsmedel. Arbetsgivare generellt anställer få långtidsarbetslösa med funktionshinder. Detta är ett faktum oberoende av konjunkturläge. Arbetslösheten inom denna grupp är hög. Företag upphandlar gärna tjänster vilka utförs av personer med funktionshinder om det finns en bra och trygg leverantör som Samhall som garanterar att tjänsterna utförs på ett affärsmässigt sätt till hög kvalitet. Ett ökat intresse för CSR och hållbar utveckling medför t.o.m. att intresset för tjänster som levereras av företag som samtidigt tar ett samhällsansvar ökar. Den ökade lönebidragssatsningen kan därför skapa nya möjligheter för regionen, men det krävs nya grepp för att pengarna ska skapa en verklig efterfrågan på arbetskraft med funktionsnedsättning.

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig att utveckla en ansökan för EU-stöd eller annan offentlig finansiering