Nyheter
  • Håll kontakten
  • Om oss
    Vi på Amledo & Co är specialiserade på projekt­ansökningar, rapporter, utvärdering, marknadsföring och kommunikation med fokus på eu-bidrag och offentlig finansiering.

Lediga praktikplatser i Tyskland

Nu finns det möjlighet att åka på en lärorik och rolig praktik på trä-och möbelföretag i Tyskland i samarbete med Hantverkskamrarna i Gera och Kaiserslautern. Gera är en stad och en kommun i den tyska delstaten Osttüringen och Kaiserslautern ligger i den tyska delstaten Rheinland-Pfalz. Två företag i Rheinland-Pfalz kan ta emot praktikanter i maj,  företaget Fischer i Neustadt an der Weinstraße, ett modernt företag som arbetar med CNC-maskiner och CAD, samt företaget Kaub i Neustadt, som är ett litet och mer traditionellt företag. I Gera finns det möjlighet att praktisera på följande företag, FritzGlock Tischler GmbH,Tischlerei Dämmrich GmbH, Tischlerei Buff GmbH, Tischlerei Rene Winkler, Tischlerei Matthias Rahnfeld, Tischlerei Henry Flach och Tischlerei Grünert.

HwK Gera: www.hwk-gera.de
HwK Pfalz: www.hwk-pfalz.de

Amledo & Co kan i samverkan med Trä- och Möbelföretagen erbjuda elever på yrkesutbildningar för träindustrin en fantastisk möjlighet att göra sin praktik i ett annat land i Europa. EU:s mobilitetsprogram inom Leonardo Da Vinci har beviljat oss stöd för resa och uppehälle.   Kostnader för elevernas resa och uppehälle ersättas av EU:s yrkesutbildningsprogram Leonardo da Vinci. Praktikperiod: Mars, april, maj 2011. Hör gärna av dig om du har intresserade elever.