Nyheter
  • Håll kontakten
  • Om oss
    Vi på Amledo & Co är specialiserade på projekt­ansökningar, rapporter, utvärdering, marknadsföring och kommunikation med fokus på eu-bidrag och offentlig finansiering.

Gratis studieresa till Tours i Frankrike

Följ med till Tours, som är en stad i mellersta Frankrike belägen vid floden Loires vänstra strand, Staden är huvudstad i regionen har ca 140 00 invånare. Det är en industri- och utbildningsstad och ett kulturcentrum. På plats får du besöka deras yrkesutbildningscentras och fordonsföretag för att utbyta erfarenheter.  Du får bekanta sig med det franska yrkesutbildningssystemet och får ny värdefull kunskap om yrkesutbildningen i en stor fordonsnation som Frankrike. På kvällarna har du möjlighet att själv uppleva det lokala kulturutbudet i en gemytlig atmosfär med småstadskänsla.

Program:

Måndag 5 mars 2018 Avresa

Tisdag 6 mars 2018, 08.00-17.00:

Utbyte av erfarenheter: Introduktion till fransk utbildning för motorfordon, rundvandring, presentation av medföljande svenska skolor, diskussion och jämförelser, lunch, besök på ett lärlingscenter för fordonsutbildning Campus des Métiers 37 och  CFA Tours Alternance Formation i Tours med fokus på fordonssektionen.

Ca 18.30 middag

Onsdag 7 mars 2018, 08.00-17.00:

Arbetsplatsbesök på fordonsverkstäder, lunch, presentation av arbetsplatslärande i Frankrike, diskussion och feedback.

Ca 18.30 gemensam middag.

Torsdag 8 mars 2018 Hemresa

Är du yrkeslärare inom fordonsprogrammets inriktningar; karosseri, lackering, personbilsteknik, maskin- och lastbilsteknik är du välkommen med en intresseanmälan. Erbjudandet gäller endast partnerskolor i Bilproffs projektet Provehicel 4.

Anmäl dig gärna nu, men senast den 1 februari 2018, per mejl till patrick.arlemalm@amledo.com och ange namn, skola, FT inriktning, adress, tel., mejl. Antalet platser är begränsat. Har du frågor, ring 08-580 813 09 eller mejla.

Länk till information på Wikipedia om staden Tours

Turistinformation om staden Tours

Erfarenhetsutbytet är ett samarbete mellan MYN, Amledo & Co och den franska fordons organisationen ANFA.  Resan är finansierad av EU:s mobilitetsprogram Erasmus+ och kostnader täcks inom ramen för dess budget.