Nyheter
  • Håll kontakten
  • Om oss
    Vi på Amledo & Co är specialiserade på projekt­ansökningar, rapporter, utvärdering, marknadsföring och kommunikation med fokus på eu-bidrag och offentlig finansiering.

Tips för fordonslärare

Amledo & Co har tillsammans med skottar och tyskar tagit fram frågor som du kan ställa till elever för att de själva ska utvärdera vad de kan och lärt sig under praktiken och i skolan. Skottarna använder sig mycket denna typ av självutvärderingsfrågor för att lärare och arbetsplatshandledare ska få en fingervisning om vad eleven själv upplever vad han/hon kan. Det kan sedan användas för att bl.a. ge eleven stöd i något moment eller ”korrigera” om bilden inte riktigt stämmer med lärarens/handledarens uppfattning.
Vi har också fått in synpunkter och förslag på förbättringar av Karl-Arne Haglund, fordonslärare i Enköping och Lotta Forss, Utbildningschef Servicemarknad, Din Bil Sverige med flera.

  • Det är ett bra dokument som jag definitivt kan tänka mig att använda. Mycket bra med frågor som behandlar arbetsmiljön och kontakten med övrig personal på praktikplatsen, säger Keijo Sipinen, fordonslärare i Nyköping.
  • Tack för ett intressant material. Vi har dessvärre inte kommit alls så här långt i våra skolsamarbeten inom Din Bil Sverige, så det var mycket inspirerande läsning, säger Lotta Forss, Utbildningschef Servicemarknad, Din Bil Sverige
  • Jag har läst igenom frågorna och tycker att dom var väldigt bra. Jag lät även en elev svara på dom för att få se vad han tyckte och han tyckte dom var bra. Det är svårt att göra bra frågor och svarsalternativ men ni har gjort det väldigt bra, säger Anders Hemström, Lärare/Fordon och transportprogrammet, Falu kommun.
  • Självutvärdering kan vara ett kraftfullt verktyg för att utveckla individer och organisationer. Alla deltagare måste närma sig processen med ett öppet sinne och utan motiv eller agenda. I våra 20 + års erfarenhet av självutvärdering, har vi insett att kvalitetsförbättringar kan utvecklas, mättas och genomförs, säger Colin Miller, chef för STEM och arbetsgivare engagemang på West Lothian College i Skottland.

Du är varmt välkommen att läsa och testa länken till frågorna för elevers självutvärdering. Det är bara att klicka här.

Du kan använda frågorna fritt efter eget önskemål och det är ganska lätt att själv göra en egen enkät utifrån frågorna t.ex. med hjälp av Google formulär, säger Patrick Ärlemalm, VD, Amledo & Co AB

Projektnummer: 2015-1-SE01-KA202-012241.