Kunder
  • Håll kontakten
  • Om oss
    Vi på Amledo & Co är specialiserade på projekt­ansökningar, rapporter, utvärdering, marknadsföring och kommunikation med fokus på eu-bidrag och offentlig finansiering.

Tysk lärling till Volvo Truck

Den tyska lärlingen Fabian Fitzke, 21 år, ser fram mot sin månadslånga praktik på Volvo Truck i Enköping. I Tyskland utbildar sig Fabian på Volvo Truck verkstaden POPP Thüringen och han tränar på svenska och läser på om svensk kultur innan praktiken. Ersättning för mat och boende får han av EU-programmet Erasmus+ för yrkeselever.  Amledo & Co och tyska hantverkskammare har under flera år arrangerat utlandspraktik för hundratals yrkeselever i samverkan med verkstadsföretag med stöd från EU-programmen för yrkesutbildning.

– APL utomlands har stor betydelse för fordonselevers personliga utveckling. De förvärvar en vidare syn på både sig själv och omvärlden som kan vara avgörande för deras vidare karriär. Det är också en viktig pusselbit i företagens kompetensförsörjning, säger Patrick Ärlemalm, VD på Amledo & Co. Han välkomnar även fler svenska verkstadsföretag, som är intresserade av att erbjuda arbetsplatspraktik för tyska fordonslärlingar.