Nyheter
  • Håll kontakten
  • Om oss
    Vi på Amledo & Co är specialiserade på projekt­ansökningar, rapporter, utvärdering, marknadsföring och kommunikation med fokus på eu-bidrag och offentlig finansiering.

Inbjudan från Bilproffs – Nya EU pengar för utlandspraktik

Motorbranschernas Yrkesnämnder har givit Amledo & Co i uppdrag att gör en ny ansökan om EU-medel för resor, uppehälle och boende under elevpraktik eller lärarutbyte inom EU genom Erasmus+ programmet. Din skola har nu chansen att delta i ansökan som partner och där med få en möjlighet att skicka elever och lärare på praktik och utbyten inom EU.

Din skolchef måste senast den 12 februari 2015 ha skrivit ett kontrakt om partnerskap med Amledo & Co. Motivation och ansvarsförmåga är viktiga egenskaper för deltagande skolor. Ansökan avser gymnasieskolans yrkesprogram för person- och lastbil, entreprenadmaskiner, lack samt karosseri. Antalet partnerskolor är begränsat.

Detta är ett unikt tillfälle för elever och lärare att få internationell arbetslivserfarenhet och kompetens.

– Ta chansen och åk! Det är så himla lärorikt, både yrkesmässigt och för språket, sagt av en deltagare.

– Ett bra sätt att skaffa sig en bred erfarenhet av arbetslivet är att göra praktik utomlands, Universitets- och högskolerådet

Registrera din skola nu!

Är din skola intresserad av att delta är första steget för att bli partner med oss, att din skola registerat sig på ECAS, som är en databas som EU-kommissionen står bakom.

Därefter ska skolan registrera sig för att få en PIC-kod, som Amledo & Co måste ange i ansökan.

När Amledo & Co hjälper oss att ansöka ska alla i partnerskapet (konsortium) vara registrerade. Skolan behöver bara registrera sig en gång och registreringen gäller för hela programperioden. Efter registreringen skickas PIC-koden till Patrick Ärlemalm, patrick.arlemalm@amledo.com, Amledo & Co, så snabbt som möjligt, men senast den 26 januari 2015.

Mer information om programmet Erasmus+ hittar du också på Universitets- och högskolerådets hemsida.

Med vänlig hälsning,
Anette Norinder
Motorbranschens Yrkesnämnder

EU-ansökan Provehicle 3 för elevpraktik och lärarutbyten för fordon blev inlämnad den 3 mars 2015. Vi räknar med att få besked om den blir beviljad eller inte i slutet av juni 2015. Totalt är 31 svenska skolor med fordonsutbildning med i ansökan.