Nyheter
  • Håll kontakten
  • Om oss
    Vi på Amledo & Co är specialiserade på projekt­ansökningar, rapporter, utvärdering, marknadsföring och kommunikation med fokus på eu-bidrag och offentlig finansiering.

Lyckat besök från Tyskland

I början oktober besökte en grupp tyska yrkeslärare och arbetsplatshandledare Sverige. Programmet innehöll utbyten med fordonsprogrammen på Westerlundska gymnasiet, Högbergsskolan, Tumba gymnasium. På översta bilden ser vi gruppen tillsammans med Christoffer Liljendahl, verkstadschef, Nobina, Kallhäll som gärna tar emot både tyska och svenska fordonselever på praktik. Besöket uppmärksammades av Upsala Nya Tidningen som skrev

”Utbildningsystemen skiljer sig mellan Sverige och Tyskland. De tyska besökarna framhöll att båda systemen har sina fördelar.”

Vi på Amledo vill tillsammans med Hantverkskammaren i Östra Türingen tacka alla företag och skolor som vi fick möjligheten att besöka. De tyska deltagarna var mycket nöjda med sitt besök i Sverige.

Vi arrangerar även utbytesresor inom EU för svenska yrkeslärare på Fordonsprogrammet, Hantverksprogrammet med inriktning trä, Industritekniska samt El- och energiprogrammet. Studiebesöken finansieras av EU:s program Erasmus+.

Hör av dig om du är intresserad av att delta eller tillsammans med oss utveckla en ansökan om finansiellt stöd från EU för ett eget utbildningsprojekt. Kontakta oss för mer information på info@amledo.com

Seved Andersson, fordonslärare, Högbergsskolan, Tierp

Karl-Arne Haglund, fordonslärare, Westerlundska gymnasiet, Enköping